بررسی گوشی هوشمند اکسپریا 10 سونی | Sony Xperia 10

ساخت وبلاگ

در این پست قصد داریم به بررسی گوشی هوشمند اکسپریا 10 سونی ( Sony Xperia 10 ) بپردازیم . همانطور که می دانید شرکت سونی یکی از برندهای شناخته شده در صنعت تلفن هوشمند محسوب می شود که در طول چند سال گذشته توانسته فروش نسبتا مطلوبی داشته باشد. اما به طور کلی مدتی است که فروش اسمارتفون های این برند چندان قابل توجه نبوده و موجب شده تا ضررهایی به سونی وارد شود. در این بین سال جاری سونی تصمیم می گیرد یک مدل جدید به نام اکسپریا 10 را با مشخصات رده میانی معرفی کند.

مدلی که شباهت فاحشی به اکسپریا 1 پرچمدار داشته و کیفیت خوبی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. یکی از مواردی که شرکت ها را در عرضه اسمارتفون های میان رده در بازار امریکا منصرف می کند، فروش این دسته از گوشی های هوشمند است. اکسپریا 10 با قیمت 349 دلار محصولی ایده آل بوده که می توان آن را با مشخصات قابل توجه خریداری کرد. یک گوشی هوشمند ارزشمند که ویژگی های بزرگی برای آن در نظر گرفته شد. در این مطلب می خواهیم آشنایی بیشتری با اکسپریا 10 پیدا کرده و درباره آن بیشتر بگوییم.

طراحی و صفحه نمایش اکسپریا 10 سونی

بخش صفحه نمایش و طراحی دو قسمت مهم هر گوشی هوشمند هستند. سونی در اکسپریا 10 که طراحی کلیشه ای قبل را دنبال کرده و بلند به نظر می رسد، از طرح خاصی بهره نگرفته و همچنان باید آن را یک عضو جدید از خانواده اکسپریاهای بلندقامت دانست. ضخامت Xperia 10 باریک نیست اما قد بلندی برای آن در نظر گرفته شده و کمی این موضوع ممکن است مورد توجه افراد قرار نگیرد.

ابعاد آن 155.7 در 68 در 8.4 میلی‌متر بوده و وزنش نیز به 162 گرم می رسد. یک صفحه نمایش 6 اینچی با نسبت ابعاد 21:9 در آن به کار گرفته شده که موجب افزایش قد اسمارتفون می شود. حاشیه صفحه نمایش نسبت به مدل قبلی کاهش داشته اما بخش فوقانی نمایشگر کمی حاشیه بزرگی دارد که ممکن است چندان خوشایند نباشد. در این قسمت سنسورهای مختلفی مثل دوربین تعبیه شده و خروجی صدا برای تماس هم در همان محل قرار دارد.

قسمت عقب از جنس پلی کربنات است و به عنوان یک میان رده، بدنه فلزی شامل حال آن نشده زیرا عمدتا مدل های پرچمدار هستند که بدنه ترکیبی شیشه و فلز برای آنها در نظر گرفته می شود. به عنوان یک مدل 350 دلاری، سونی از مشخصه های خوبی برای اکسپریا 10 بهره گرفته و نباید انتظارات بسیاری از این مدل داشته باشیم. برند ژاپنی سعی کرده برای عملکرد بهتر نسبت به رقبا به طراحی جذابی روی آورد و رضایت مخاطب را جلب کند.

امکانات Sony Xperia 10

البته اکسپریا از طرفداران خوبی برخوردار است و نباید این خانواده را نامطلوب و نامحبوب دانست. در بالای گوشی هوشمند جک 3.5 میلیمتری هدفون تعبیه شده و این در حالی است که قسمت راست یک اسلات کارت میکرو اس دی و سیم کارت قرار گرفت. در سمت چپ نیز کلیدهای افزایش یا کاهش حجم صدا قرار دارند و سنسور اثرانگشت هم شاهد هستیم. سنسور اثرانگشت در اکسپریا 10 زیر نمایشگر نیست و به عنوان سنسور جانبی شناخته می شود.

بررسی گوشی هوشمند اکسپریا 10 سونی | Sony Xperia 10

در قسمت زیرین نیز پورت USB-C و اسپیکرهای قرار گرفتند. صفحه نمایش 6 اینچی LCD که شامل نسبت تصویر 21:9 با وضوح 2560*1080 پیکسلی می شود، وضوح خوبی را به نمایش درمی آورد. تراکم پیکسلی این گوشی هوشمند 463ppi بوده و روشنایی بزرگی را شاهد هستیم. سونی همیشه سعی داشت کیفیت تصویر خوبی را برای دیوایس های خود در نظر گیرد. تعادل رنگ سفید و سیاه به خوبی در اکسپریا 10 می توان مشاهده کرد. البته برای رنگ صفحه نمایش می توانید تنظیمات را بررسی کنید که چندان دشوار نیست. سونی با صفحه نمایش 21:9 تصویربرداری واید ارائه می دهد.

صدا و شبکه  اکسپریا 10 سونی

همچون گوشی هوشمند اکسپریا 10 پلاس، اکسپریا 10 از شبکه 4G LTE پشتیبانی کرده اما شامل 5جی نمی شود. کیفیت صدا آن بسیار قابل قبول است و نباید این دیوایس را گوشی هوشمند معمولی قلمداد کرد. Xperia 10 از طراحی بلندقامتی برخوردار بوده و می توان در بحث شبکه و صدا آن را گوشی هوشمند برجسته اما میان رده دانست. شبکه وای فای اکسپریا 10 باند 2.5 گیگاهرتز تا 5 گیگاهرتز بوده و از بلوتوث 5.0 هم پشتیبانی می کند.

بررسی گوشی هوشمند اکسپریا 10 سونی | Sony Xperia 10

همچنین باید به پشتیبانی NFC هم پرداخت که یکی از قابلیت های پرداخت بی سیم محسوب می شود. با تمام این ویژگی ها تجربه کاربری در بحث صدا و شبکه اکسپریا 10 سونی قابل توجه بوده و می تواند فراتر از انتظارات هم ظاهر شود. در قسمت زیرین بدنه آن اسپیکرهای دوگانه ای وجود دارد که کیفیت صدا مطلوبی را پخش می کند. همچنین با استاندارد Qualcomm aptX HD، کیفیت صدا در هنگام اتصال هدفون بلوتوث قابل توجه است. یک جک 3.5 میلیمتری نیز در اکسپریا 10 تعبیه شده تا افراد بتوانند هدفون خود را به این تلفن هوشمند متصل کنند و از شنیدن موسیقی لذت ببرند.

عملکرد اکسپریا 10 سونی

اکسپریا 10 سونی به پردازنده هشت هسته ای اسنپدراگون 630 مجهز است. در کنار این چیپ حافظه رم 3 گیگابایتی هم وجود دارد که پیکربندی مطلوبی را به وجود می آورد. با این مشخصات در نظر گرفته شده، سونی همان ویژگی های سخت افزاری اکسپریا XA2 را در این مدل به کار گرفت. با حافظه داخلی 64 گیگابایتی و اسلات کارت میکرو اس دی جهت ارتقا حافظه، افراد می توانند تجربه کاربری خوبی با اکسپریا 10 داشته باشند. در تست های سخت افزاری که از Sony Xperia 10 گرفتیم، عملکرد آن متوسط بود. با توجه به اینکه اکسپریا 10 یک میان رده است، عجیب نیست که عملکرد چندان قوی نداشته باشد. در تست PCMark 2.0 امتیاز اکسپریا 10 به 5101 رسید که حتی نسبت به نوکیا 7.1 و Moto G7 کمتر است.

این گوشی هوشمند برای انجام بازی مناسب نیست و تاخیرهای در گرافیک و گیم پلی بازی چون آسفالت 8 مشاهده کردیم. درباره باتری نیز باید به پک 2780 میلی آمپری پرداخت که چندان مناسب نیست. این پک باتری عمر معمولی داشته و باتوجه به سخت افزار میان رده اکسپریا 10 نباید انتظار داشت که ساعت ها فعال باقی بماند. همچنین فناوری شارژ سریعی هم در این مدل تعبیه نشده و در مدت زمان کوتاهی نمی توانید به شارژ کامل دست پیدا کنید. به طور کلی بخش سخت افزاری اکسپریا 10 متوسط بوده و چندان نمی تواند نظر مخاطب خود را جلب کند.

دوربین گوشی Xperia 10 سونی

در بخش دوربین Sony Xperia 10 از دوربین دوگانه بهره گرفت. سنسور اصلی از نوع 13 مگاپیکسلی بوده و دیافراگم لنز آن نیز f/2.0 است. لنز دوم از نوع 5 مگاپیکسلی محسوب شده و دیافراگم f/2.4 دارد. در بخش دوربین سلفی نیز سونی از حسگر 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 بهره گرفته است. پیکربندی دوربین اکسپریا 10 فوق العاده نیست اما به عنوان یک گوشی هوشمند میان رده می تواند عملکرد مناسب از خود نشان دهد. صفحه نمایش عریض 21:9 به افراد اجازه می دهد تا میدان دید بزرگی برای تصویربرداری داشته باشند. حالت های متنوع عکاسی اکسپریا 10 دست کمی از دوربین های حرفه ای ندارد و کاربران می توانند در حالت پرتره، پاناروما و غیره، تصویربرداری خود را انجام دهند.

بررسی گوشی هوشمند اکسپریا 10 سونی | Sony Xperia 10

همچنین افکت های زیبایی هم برای بهبود تصویر تعبیه شده است. ما در تستی که از دوربین عقب سونی اکسپریا 10 داشتیم، متوجه شدیم در نور روز می تواند تصویربرداری خوبی داشته باشد. اگرچه جزئیات عکس های ثبت شده چندان بالا نیست اما دامنه پویا این تصاویر مطلوب به نظر می رسد. به طور کلی دوربین های عقب این گوشی هوشمند در شرایط نوری کم و زیاد عملکرد قابل توجهی می توانند داشته باشند. دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی نیز در نور روز تصاویر مناسبی به ثبت می رساند. اما در شرایط نوری کم شاید نتوان عملکرد خوبی از دوربین سلفی اکسپریا 10 انتظار داشت. در مجموع اگر از عکاسان حرفه ای هستید که نمی خواهید دوربین حرفه ای داشته باشید، دوربین اکسپریا 10 شاید چندان مناسب شما نباشد اما برای کاربری روزانه و معمولی می تواند رضایت بخش باشد.

نرم افزار اکسپریا 10 سونی

سونی در این گوشی هوشمند به استفاده از سیستم عامل اندروید 9.0 پای پرداخت که در کنار رابط کاربری سفارشی سونی، می توان تجربه کاربری خوبی داشت. البته انتظار می رود برند ژاپنی بزودی اندروید 10 کیو را برای این میان رده منتشر کند. اندروید 10 نسخه کامل شده از اندروید 9 پای است، بنابراین می توان تجربه کاربری بهتری داشت. البته در این نسخه نیز رابط کاربری Sony Xperia 10 جذاب بوده و می توان در کاربری روزانه بسی لذت برد. متاسفانه سخت افزار نه چندان قدرتمند این گوشی هوشمند موجب شده تا نتوان آن چنان که می خواهیم، لذت ببریم.

بررسی گوشی هوشمند اکسپریا 10 سونی | Sony Xperia 10

نتیجه گیری

سونی اکسپریا 10 را برای افرادی توسعه داده که می خواهد از گوشی هوشمند ایده آل سونی بهره ببرند. مدلی که برای خرید آن نباید هزینه زیادی کرد و می توان با یک هزینه مناسب تجربه کاربری خوبی داشت. البته اگر بودجه برای شما چندان اهمیت ندارد، نسخه پلاس اکسپریا 10 مدلی مناسب و ایده آل تر محسوب می شود. این گوشی هوشمند از باتری پرظرفیت تر، صفحه نمایش بزرگتر بهره برده و در نتیجه عملکرد بهینه ای دارد.

مزایا: سیستم عامل اندروید 9.0 پای نسخه جدید

معایب: نرم افزار دارای لگ، سخت افزار قدیمی، دوربین نسبتا ضعیف

ویندوز سنتر ...
ما را در سایت ویندوز سنتر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار center2ray بازدید : 289 تاريخ : شنبه 4 آبان 1398 ساعت: 11:41